De kunst van de verwondering, het is volgens Kobe één van de mooiste beroepen die er is. Grote of kleine podia, uitgebreide of eenvoudige trucs... veel heeft hij niet nodig om met zijn humoristische insteek het publiek met zijn kunsten te kunnen verwonderen.

 

"Niets is zo fijn als het publiek terug kunnen laten geloven in Sinterklaas."

 

Doorheen de jaren is Kobe uitgegroeid tot een vaak gevraagde goochelaar en presentator die de twee disciplines tot in de perfectie beheerst.

 

De combinatie van deze beide zaken maakt hem uniek en perfect voor elke aangelegenheid.

Zo is Kobe regelmatig op verschillende podia terug te vinden als presentator van: orkesten en harmonieën, turnverenigingen, variété avonden, enz..

 

"Vroeger dacht ik dat je pas een echte goochelaar was als je veel en vooral groot materiaal had. Muziek, show en vooral veel spektakel. Vandaag de dag besef is dat pure magie in het kleine zit, het contact tussen de magiër en het publiek. De perfectie finesse van het voortdurend balanceren tussen het mogelijk en onmogelijke."abraKOdabra

In 2008 verscheen abraKOdabra voor de eerste maal het op de Belgische jongerenzender KETNET. Vanaf april 2011 liep het programma ook nog op de Nederlandse omroep Kindernet.

 

Kobe bedacht de format en schreef twee seizoenen, in het totaal 25 aflevering, waarin hij naast Joyce Beullens en Chris Willemsen de hoofdrol voor zijn rekening nam.

 

Door het succes van de reeks in België en Nederland, reisde Kobe vanaf 2009 drie jaar lang met de zaalshow 'abraKOdabra en de duivel in het doosje' doorheen de lage landen.

De captatie van deze voorstelling is nog steeds op verschillende streamingdiensten terug te vinden.

 

Naast de reeks en de theatershow bracht Studio 100 ook een goochelboek en goocheldoos van de reeks op de markt.

 

"Met abraKOdabra kwam een jeugddroom uit; een eigen goochelprogramma. Nog steeds ben ik dankbaar dat ik van de VRT toen de kans kreeg om van een blanco blad te mogen beginnen."