Onmogelijk alle afbeeldingen of filmmateriaal in zijn boeken of voorstellingen te verwerken, is Kobe een vaak gevraagde spreker voor verschillende doeleinden en organisaties.

 

"Wat ben je met spectaculaire vondsten van urenlang research als je ze met niemand kan delen?"

 

Zijn boeken vormen steeds de basis voor een uitgebreide voordracht met het nodige beeldmateriaal.

 

Naast algemene voordrachten spreekt hij ook over individuele artiesten zoals o.a. Ann Hardy, Josmah, Jean Lambert Pickman, Monarque...

REFERENTIES: Skepp, Hogeschool West Vlaanderen, diverse bibliotheken, Davidfondsen en heemkundige kringen in Vlaanderen, The Magic Circle in Londen, European Magic History Conference, Kring Circusvrienden Vlaanderen,...

 Kobe, Gaston en Leo

Van 1972 tot en met 1993 vormden Gaston Berghmans en Leo Martin het populaire komische duo Gaston & Leo. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op tv of op het witte doek en doorkruisten ze met hun theatershows het hele land.


Exact 30 jaar na het overlijden van Leo Martin, dat het abrupte einde betekende van Vlaanderens populairste komische duo, voerde acteur Kobe Van Herwegen een uitvoerig onderzoek naar hun verhaal. Het resulteerde in het uitgebreide overzichtsboek ‘Gaston & Leo met lach en Traan’ en de hommagemusical ‘Gaston & Leo’ waarvoor hij samen met Frank Van Laecke het script schreef.


Op algemene aanvraag brengt hij nu ook een voordracht over beide heren doorspekt met exclusieve beeldfragmenten, uniek audiomateriaal, nooit eerder vertoonde foto’s en interessante weetjes.


Wat is het verhaal achter Joske Vermeulen? Hoe verliep de zangcarrière van Gaston? En was Leo enkel maar een aangever?


Kortom, wie waren Gaston en Leo?Suzy Wandas, lady with the fairy fingers

Wanneer de Belgische Suzy Wandas in 1896 in een foorwagen in Brussel wordt geboren, wijst niets erop dat het kermismeisje zal uitgroeien tot een internationale ster. In de door mannen gedomineerde goochelwereld schittert zij als enige vrouwelijke goochelaar aan het firmament.

 

Het voorprogramma van Josephine Baker, de grootste zalen van Europa en zelfs het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam: overal kan ze op staande ovaties rekenen.


Die roem staat soms in schril contrast met hard werken en bittere armoede. Telkens wanneer een wereldoorlog uitbreekt, moet Suzy vechten om te overleven. Tot de liefde overwint op Expo 58 en ze alles laat vallen om naar Amerika te verhuizen. Daar komt haar Amerikaanse droom uit.De geheime goochelgeschiedenis van België

Een voordracht over de boeiende kroniek van dit metier in onze contreien. Een verhaal vol liefde, avontuur en dromen maar ook bedrog, nijd en jaloezie.
 
De eerste goochelaar die begin 1800 het goochelen internationaal op de kaart wist te zetten, magie in het koningshuis, internationale vedetten, de blunder van Houdini, de vrouwelijke wereldkampioen en de rariteiten op de foor… Stuk voor stuk opmerkelijke figuren met geweldige verhalen, allen afkomstig uit België.
 
Geïllustreerd met foto’s en zeldzaam filmmateriaal vertelt Kobe Van Herwegen het boeiende relaas van onze grootste verwonderaars en demonstreert hij ook enkele van hun technieken.
 
Desgewenst kan de voordracht ook aangepast worden naar een specifieke regio, discipline of goochelaar