GOOCHELGESCHIEDENIS

Goochelaars, tovenaars, waarzeggers en bedriegers: illusie en magie zijn van alle tijden. Dat ook België een rijke goochelgeschiedenis heeft, is een van de best bewaarde geheimen van ons land. Om dat geheim te ontsluieren, is niemand beter geplaatst dan Kobe Van Herwegen. Geprikkeld door de prachtige affiches en litho’s die de Belgische goochelgeschiedenis rijk is, trekt Kobe samen met zijn vader Christ op onderzoek uit.  Het resultaat is het grondig gedocumenteerd en rijkelijk geïllustreerd boek ‘Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België’ dat de lezer betovert met zijn mysteries en intriges.


Samen met de uitgave van dit boek loopt ook 6 maanden lang de gelijknamige expo in het Huis Van Alijn te Gent dat 24.000 bezoekers weet te lokken. Door dit grote project, dat op enorm veel media belangstelling kan rekenen, krijgt de goochelkunst in België zo eindelijk ook zijn plaats in de geschiedenis.


Dit (niet te stoppen) onderzoek van vader en zoon resulteert ook in de diverse artikels  die ze schrijven voor het goochelvakblad ‘de Escamoteur’.  Zo brengen ze o.a. de doortocht van Houdini in België volledig in kaart.


Tenslotte brengt Kobe ook voordrachten over deze prachtige geschiedenis om zo nog een groter publiek van dit prachtige erfgoed te laten genieten.


In 2015 trekt Kobe naar Amerika om verdere research te voeren voor hun volgende boek dat het wonderbaarlijke verhaal vertelt van de vrouwelijke goochelaar Suzy Wandas.


Meer info kan je vinden op de website: www.goochelgeschiedenis.be

Of op de fanpagina op Facebook.


Chapeau - de geheime goochelgeschiedenis van België - ISBN 9789002254826 - € 24,99 - gebonden - Een uitgave van Manteau


Download
ARTIKEL: HOUDINI IN BELGIE
HOUDINI IN BELGIE.pdf
Adobe Acrobat document 729.6 KB