" a magician is an actor playing the part of a magician"

Robert-Houdin

 

Robert- Houdin, aanzien als de vader van de moderne goochelkunst, wist in de 19de eeuw reeds waar het bij goochelen om draait. Goochelen is meer dan een trucje doen, het is een beleving waarbij de echte magie gebeurt in het hoofd van de toeschouwer zelf.

 

Door de jarenlange studie van deze discipline, beheerst Kobe deze als geen ander.

 

Stand up magic - Parlando magic - Illusies - Kindergoochelen

 

Het zijn maar enkele terreinen in dit vakgebied die Kobe meester is. Niet enkel weet hij goochelen in een nieuw jasje te steken, dankzij zijn televisiewerk maakt hij er een heel nieuwe generatie opnieuw warm voor.

 

  • REFERENTIES: Ketnet, Studio 100, VT4, Plopsaland, Abrakodabra, De Magische 4, K’s Choice, Villa Vanthilt, Cafe Corsari, Vanthilt on Tour, Casino Blankenberge, Kursaal Oostende, de Nacht van de Magie, The Illusionists, Cirqaroma, De Roma, VRT, VMMA, Minardschouwburg…

Goochelaars, tovenaars, waarzeggers en bedriegers: illusie en magie zijn van alle tijden. Dat ook België een rijke goochelgeschiedenis heeft, is een van de best bewaarde geheimen van ons land. Om dat geheim te ontsluieren, is niemand beter geplaatst dan Kobe Van Herwegen.

 

Samen met zijn vader schreef hij reeds twee boeken over dit onderwerp: ‘Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België’ en ‘Meisje met de Feeënvingers, het magische verhaal van Suzy Wandas’. Hier te bestellen.

 

Daarnaast stellen vader en zoon hun collectie oude goochelaffiches en apparaten graag ten dienste van tentoonstelling en vernissages. Net als hun uitgebreid archief waarin ze nauwkeurig onderzoek voeren voor hun artikels die ze in diverse magazines publiceren.

 


Dankzij zijn jarenlange fascinatie voor het goochelen en zijn uitgebreide kennis ervan, staat Kobe diverse projecten en personen bij als ‘Magic Consultant’.

 

“Magic Consulting is het creëren van een unieke magische ervaring op vraag en naar de wensen van de klant.”

 

Van een illusie in een theaterproductie tot een magisch accent in een televisieshow. Van het ontwerp en design van het goochelapparaat tot de gehele uitwerking van de act. Dankzij zijn brede ervaring in de theater- en televisiewereld, weet Kobe perfect op de vereisten van de klant in te spelen.

 

Het laten verschijnen van een logo of nieuw product, een doorzaag-illusie voor een reclamespot of een magisch accent in een theatervoorstelling. In de wereld van magie en illusie is alles mogelijk!

 

  • REFERENTIES: Studio 100, Woestijnvis, De Mol, Music Hall, Deep Bridge, Uitgezonderd, Loge 10 producties, Sven De Ridder Company, Judas Producties, VRT, VTMkzoom, Ketnet, Q-Music, VIER, VMMA, NTG, Het Paleis,…