De avonturier die het leven van het rondreizende circus verkiest boven thuiszitten. Zo kan je de fantasierijke, 6-jarige Kobe het best omschrijven. Wanneer hij op zolder een oud goochelboek vindt, is hij helemaal gebeten door de goochelmicrobe. Al snel vertoont hij zijn kunsten op verjaardagsfeestjes, bouwt hij heuse circustenten in de tuin en droomt hij nog maar van één ding: goochelaar worden!

 

Deze droom wordt na zijn middelbare opleiding werkelijkheid als hij bij de populaire kinderzender Ketnet aan de slag kan als huisgoochelaar. Wat later wordt hij hier ook vaste presentator en rolt hij van het ene programma in het andere. In deze periode verbaast Kobe ook menig bekende Vlaming als deel van ‘De Magische 4’, een TV-programma op VT4.

 

Snel krijgt hij de kans zijn eigen goochelprogramma ‘AbraKodabra’ voor televisie te schrijven. Naast het gelijknamige boek en goocheldoos volgt er een theatershow waarmee hij 3 jaar lang door België en Nederland toert. Het theater blijft zijn tweede thuis en al snel speelt hij de meest uiteenlopende rollen in verschillende theaterstukken en musicals in Vlaanderen en Nederland.

 

Toch liet het goochelen hem in die periode niet los. Voortdurend brengt Kobe samen met zijn vader de geschiedenis van de Belgische goochelkunst in kaart. Deze zoektocht wordt in 2014 vastgelegd als het boek en de gelijknamige tentoonstelling ‘Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België’. In 2019 publiceren vader en zoon ‘Meisje met de Feeënvingers, het magische verhaal van Suzy Wandas’. Een biografie over de grootste vrouwelijke goochelaar van België die naast de lage landen ook een publicatie in Amerika kent.

 

Vandaag werkt Kobe als freelancer op creatief vlak en blijft hij naast acteur ook als goochelaar en/of presentator actief.